Les Héméris Chardonnay – IGP Cévennes

Karakter:

Een stijlvolle Chardonnay met een rijke smaak. Een typische geur van Chardonnay met aroma’s van amandel en geel fruit. De structuur is vol, rijk van smaak en licht boterig waardoor deze wijn bij uitstek geschikt is als begeleider van diverse gerechten.

Druivensoort:

100% Chardonnay

Herkomst:

Cévennes – Frankrijk

Extra informatie

Gastronomie:

Deze wijn toont zijn volle potentie bij met name vele soorten visgerechten die een stevige en vettige structuur hebben. Denk hierbij aan op de huid gebakken zalm en stevige visgerechten die hoog op smaak zijn. Het is ook een Chardonnay die met veel vleesgerechten combineert, ook al kent de wijn geen houtrijping. Denk aan Franse gerechten waaronder boeuf bourguignon, lamsvlees en gegrild vlees met verse groenten.

Vinificatie:

De druiven worden per 5 kilogram naar de pers gebracht waardoor voorkomen wordt dat de druif te vroeg barst. Daarna worden de druiven gekneusd en wordt het sap de schil in contact gebracht om het fruit uit de druif te onttrekken. Vervolgens worden de druiven ontsteeld en langzaam pneumatisch geperst. Hierdoor ontstaat een zachte en fruitige wijn met veel structuur en worden suikers door het zuivere vergistingsproces omgezet in zuivere alcoholen (geen hoofdpijn!). Na rijping op RVS wordt de wijn gebotteld. Alcohol: 13,0% Wijnmaker: Leo Guillaumou.

Wijnhuis: Meridiem Wines

Meridiem Wines is gespecialiseerd in duurzame druiventeelt. De eigenaars Paola Campos en Maxime Pellier hebben elkaar gevonden in hun ambitie om zuivere en duurzame wijnen te maken én om het mooie terroir van het wijngebied Cévennes bekendheid te geven. Zij werken samen met wijnmaker Leo Guillaumou (zie foto). Paola en Maxime selecteerden voor deze Merlot enkele waarmee de gewenste topkwaliteit gemaakt wordt. De bodem bestaat uit schaliegrond wat zorgt voor een goede drainage en zandgrond. De percelen bevatten stokken die aangeplant zijn tussen 1984 en 2004.